ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ BALLI PATLICAN

Ballı Patlıcan

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 domates
  • 2 dal ince doğranmış taze nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çarliston biber
  • 1 kuru soğan
  • tuz
  • kızartmak için ayçiçeği yağı

Ballı Patlıcan Nasıl Yapılır?

Küçük tabaklarda büyük lezzetler sunun. Patlıcanların kabuklarını soyup ayçiçeği yağında kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyin. Domatesin kabuklarını soyup soğana ilave edin. İnce kıydığınız sarımsak ve doğradığınız biberi ekleyip 10 dakika soteleyin. Diğer malzemeleri ilave edip harmanlayın. Soğuk servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!