ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ BALLI PATLICAN

Ballı patlıcan

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı patlıcan tarifi için malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 domates
  • 2 dal ince doğranmış taze nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çarliston biber
  • 1 kuru soğan
  • tuz
  • kızartmak için ayçiçeği yağı

Ballı patlıcan Nasıl Yapılır

Küçük tabaklarda büyük lezzetler sunun. Patlıcanların kabuklarını soyup ayçiçeği yağında kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyin. Domatesin kabuklarını soyup soğana ilave edin. İnce kıydığınız sarımsak ve doğradığınız biberi ekleyip 10 dakika soteleyin. Diğer malzemeleri ilave edip harmanlayın. Soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.