Balık Uçtu

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Balık Uçtu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balık Uçtu için

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 domates
  • 3 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
Balık Uçtu

Nasıl Yapılır

Keyifli vakitlerin en lezzetli eşlikçileri mezelerle davet sofralarınızı süsleyin. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Yayvan bir tavaya zeytinyağını aktarın. Soğanları ilave edip soteleyin. Şeker, tarçın, kuş üzümü, dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup halka kesin. Soğanların üzerine yerleştirip tuz serpin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte domatesler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo