ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TEREYAĞLI AROMATİK MISIR

> TEREYAĞLI AROMATİK MISIR
Tereyağlı aromatik mısır
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağlı aromatik mısır tarifi için malzemeler
  • 4 mısır
  • Aromatik tereyağı için
  • 125 g tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
Tereyağlı aromatik mısır Nasıl Yapılır

  • Mısırları haşlayıp suyunu süzün.
  • Aromatik tereyağı için tereyağını bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsak ve baharatları ilave edin. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Aromatik tereyağını mısırların üzerine sürün ve mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.