Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek

Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek için

Malzemeler

  • 1 baget ekmek
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze kekik
  • Deniz tuzu
  • Parmesan peyniri
Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek

Nasıl Yapılır

İstediğiniz miktarda maydanoz, dereotu ve kekiği kıyın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı, deniz tuzu ve kıyılmış yeşilliği bir kasede karıştırın. Baget ekmeği uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tereyağlı karışımı ekmeklerin kesik yüzeylerinin üzerine bıçakla sürün. Sıcak fırında 15-20 dakika kızartın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Çay ile birlikte ikram eidlen klasik sarımsaklı ekmek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo