ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAZE OTLU VE SARIMSAKLI EKMEK

Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 baget ekmek
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze kekik
  • Deniz tuzu
  • Parmesan peyniri

Taze Otlu Ve Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

İstediğiniz miktarda maydanoz, dereotu ve kekiği kıyın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı, deniz tuzu ve kıyılmış yeşilliği bir kasede karıştırın. Baget ekmeği uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tereyağlı karışımı ekmeklerin kesik yüzeylerinin üzerine bıçakla sürün. Sıcak fırında 15-20 dakika kızartın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Çay ile birlikte ikram eidlen klasik sarımsaklı ekmek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!