ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE SALATALI DÜRÜM

Tavuk Etli Ve Salatalı Dürüm

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Ve Salatalı Dürüm Tarifi İçin malzemeler

  • 1 salatalık
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 demet kıyılmış nane
  • Yarım ince doğranmış limon
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 4 lavaş
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Ve Salatalı Dürüm Nasıl Yapılır?

Salatalık, domates, soğan, maydanoz, nane ve limonu küp şeklinde doğrayarak bir kasede karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tahin ve limon suyunu karıştırarak krema kıvamına gelene kadar su ekleyin. Karışıma dövülmüş sarımsak ekleyerek çırpın. Derisi alınmış tavuk etini haşlayıp iri parçalar şeklinde ayırın. Önceden ısıtılmış lavaşların içine hazırladığınız tavuk eti ve salatayı paylaştırıp tahin sostan gezdirin. Rulo şeklinde sarın. Yanında salatayla servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!