ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TARHANALI ÇITIRLAR

Tarhanalı Çıtırlar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhanalı Çıtırlar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • 4.5 yemek kaşığı un
  • 200 gr tarhana
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1.5 yemek kaşığı tarhana
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 8~9 dal biberiye
  • 1 büyük boy soğan
  • Ayçiçek yağı

Tarhanalı Çıtırlar Nasıl Yapılır?

Un, buğday nişastası, maden suyu ve yumurtayı bir kapta hafifçe çırpın. Karışımın içinde bulunduğu kaseyi buzlu su dolu başka bir kasenin üzerine yerleştirin. 1.5 yemek kaşığı tarhanayı ekleyip karıştırın. 200 gr tarhanayı geniş bir kabın içine alın. Parmak şeklinde kestiğiniz tavuk etleri, biberiye dalları ve soğan halkalarını bu karışıma bulayın. Tarhanaya bulayıp ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Çıtır kaplama için kullandığınız tarhana bu amaçla çok sık kullanılan galeta unu yerine leziz bir alternatif.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!