ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SÜTLÜ PATATES

> SÜTLÜ PATATES
Sütlü patates
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü patates tarifi için malzemeler
  • 3 patates
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peynir
Sütlü patates Nasıl Yapılır

  • Patateslerin kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde doğrayın. Bir kabın içine aktarın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ilave edin.
  • Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Patatesleri birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika pişirin.
  • Ardından çıkarıp üzerine sütü dökün ve yeniden fırınlayın. Sütü ilave ettikten sonra yaklaşık 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.