Sarımsak Tozu

Sarımsak Tozu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sarımsak Tozu için

Malzemeler

  • Sarımsak
Sarımsak Tozu

Nasıl Yapılır

Dilediğiniz kadar sarımsağı temizleyip, dişleri mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde doğrayın. Sonra ince bir tülbent içinde süzgece alıp güneşte kurutun. İyice kuruyan ya da fırınladığınız sarımsakları bir baharat öğütücüsünde, doğrayıcıda ya da havan içinde ezerek toz haline getirin. Dilerseniz hazırladığınız sarımsak tozunu bir tepsiye yayarak 1-2 gün daha havalandırın ve sıkı kapaklı bir kavanozda saklayın. *Sarımsakları açık havada kurutucak bir mevsimde değilseniz 100 derece gibi çok düşük ısıda kontrol ederek fırında (rengi kahverengileşmemeli) kurutun. Sarımsakların içten yeşil filiz vermemiş olmasına dikkat edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo