ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SARIMSAK TOZU

Sarımsak Tozu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak Tozu Tarifi İçin malzemeler

  • Sarımsak

Sarımsak Tozu Nasıl Yapılır?

Dilediğiniz kadar sarımsağı temizleyip, dişleri mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde doğrayın. Sonra ince bir tülbent içinde süzgece alıp güneşte kurutun. İyice kuruyan ya da fırınladığınız sarımsakları bir baharat öğütücüsünde, doğrayıcıda ya da havan içinde ezerek toz haline getirin. Dilerseniz hazırladığınız sarımsak tozunu bir tepsiye yayarak 1-2 gün daha havalandırın ve sıkı kapaklı bir kavanozda saklayın. *Sarımsakları açık havada kurutucak bir mevsimde değilseniz 100 derece gibi çok düşük ısıda kontrol ederek fırında (rengi kahverengileşmemeli) kurutun. Sarımsakların içten yeşil filiz vermemiş olmasına dikkat edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.