ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ NANELİ VE BULGUR PANELİ KUZU PİRZOLA

Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr kuzu pirzola
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet nane
  • 2 yumurta
  • 150 gr ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı, balzamik sirke, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiberi bir kapta karıştırın. Pirzolaları ekleyip iyice karıştırın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Bulguru sıcak su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Tuz, karabiber, kıyılmış nane rendelenmiş limon kabuğu, şeker ekleyip harmanlayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra bulgur karışımına bulayın. 30 dakika derin dondurucuda bekletip kızgın yağda kızartın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!