Kıtır Ekmekli Sıcak Domates

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Kıtır Ekmekli Sıcak Domates

Sulu domatesler, karamelize soğan ve sarımsakla buluşuyor; üzerine serpiştirilen kıtır ekmekle fırında nefis bir doku kazanıyor. Taze kekikle aromalanan bu sıcak domates yemeği, sade ama etkileyici bir yaz klasiğine dönüşüyor.

Tarifler ve yapım: Lezzet Mutfak Stüdyo
Yapım asistanı: Fehire Mısırlı
Fotoğraf: Melis Kayacık

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıtır Ekmekli Sıcak Domates için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 15 kiraz domates
  • Taze kekik
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 85 gr ufalanmış ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
Kıtır Ekmekli Sıcak Domates

Nasıl Yapılır

Sarımsakların ve soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsağı kısık ateşte yumuşayana kadar soteleyin. Bu sırada domatesleri yıkayıp kurulayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin, diğer domatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri de tavaya ekleyin. Karışıma taze kekik yaprakları, toz şeker, ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiber ilave ederek birkaç dakika daha soteleyin. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Üzerine kalan ekmek içlerini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo