ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIRMIZIBİBERLİ TUZ

Kırmızıbiberli Tuz

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızıbiberli Tuz Tarifi İçin malzemeler

  • 4 taze kırmızı acı biber
  • 1 su bardağı öğütülmemiş deniz tuzu

Kırmızıbiberli Tuz Nasıl Yapılır?

Biberlerin saplarını kesip tohumlarıyla birlikte mutfak robotuna alın. Tuzu ilave edip birlikte çekin. Dilerseniz toz haline getirin, dilerseniz tuz daha taneli olacak şekilde çekin. Tepsiye serdiğiniz temiz bir bez üzerine yayın ve gölgede birkaç gün karıştırarak iyice kurutun. Daha sonra kavanozlara aktarın.

Et, tavuk, balık marinelerinde ve acı olmasını istediğiniz her yemekte kullanabilirsiniz. Kuru kırmızıbiberle hazırlarsanız sadece 1 gün dışarıda havalandırıp kavanozlara aktarabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!