Kakuleli Havuç Reçeli

Kakuleli Havuç Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kakuleli Havuç Reçeli için

Malzemeler

  • 500 g toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kg havuç
  • 3 parça kakule tohumu
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 portakalın suyu
  • Yarım limonun suyu
Kakuleli Havuç Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker ve suyu geniş bir tencerede şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca rendelediğiniz havuçlar, kakule tohumları ve çubuk tarçını ilave edin.
  2. Reçel kıvam alıncaya kadar yaklaşık bir saat kaynatın. Portakal ve limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo