ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ GÜL YAPRAKLI LİMON SORBE

Gül Yapraklı Limon Sorbe

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gül Yapraklı Limon Sorbe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 gr reçellik pembe gül yaprağı
  • 4 top limon sorbe
  • Kurutulmuş gül tomurcukları

Limon sorbe için

  • 2 limon
  • 200 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • 1 yumurta akı

Gül Yapraklı Limon Sorbe Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Limonların beyaz kısmını almadan kabuklarını soyun. Sularını sıkın. Sos tenceresinde şeker, su ve limon kabuklarını kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Limon suyunu ve yumurta akını ilave edip iyice çırpın. Karışımı ince bir süzgeçten geçirip dondurun.

Gül yapraklarını martini bardaklarının altına paylaştırın. Üzerine dondurma kaşığı yardımıyla limon sorbeyi yerleştirin.

Kurutulmuş gül tomurcuklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!