ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ GARNİTÜRLÜ PİLAV VE BEBEK HAVUÇ SOTE EŞLİĞİNDE CHİCKEN KİEVSKİ

Garnitürlü Pilav Ve Bebek Havuç Sote Eşliğinde Chicken Kievski

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Garnitürlü Pilav Ve Bebek Havuç Sote Eşliğinde Chicken Kievski Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket chicken kievski
  • 2 çay bardağı garnitür
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz

Bebek havuç sote için

  • Yarım paket bBebek havuç
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 5~6 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze biberiye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Garnitürlü Pilav Ve Bebek Havuç Sote Eşliğinde Chicken Kievski Nasıl Yapılır?

Derin dondurucudan çıkardığınız chicken kievski’yi yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Isıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Baldo pirinci derin bir kaba alıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Üzerine pirinci ekleyip 5-6 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu ve garnitürü ekleyip karıştırın. Tuzunu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen pilavın üzerini kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlemeye bırakın. Derin dondurucudan çıkarıp 10 dakika beklettiğiniz bebek havuçları derin bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavayı ısıtın. Hazırladığınız bebek havuçları ekleyip 4-5 dakika orta ateşte soteleyin. Servis tabağına chicken kievski’yi alın. Yanına garnitürlü pilavı ve bebek havuçları ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!