ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FISTIK EZMELİ HAVUÇ

Fıstık Ezmeli Havuç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fıstık Ezmeli Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 5 havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı acı sos
  • 1 taze soğan

Fıstık Ezmeli Havuç Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuklarını soyup kesmeden jülyen doğrayın ve büyük bir tavaya alın. Zeytinyağı ekleyip orta ateşte soteleyin. Soğumaya bırakın. Bir kapta fıstık ezmesi ve suyu pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın. Soya sosu, sirke, şeker, acı sos ekleyip karıştırın. Sotelenmiş havuçları sosa ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Karışımı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış taze soğan serpiştirin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!