ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FIRINDA ZEYTİNLİ PATATES

Fırında Zeytinli Patates

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Zeytinli Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze patates
  • 50 gr kapari
  • 100 gr siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı taze kekik
  • 3 dal taze biberiye
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Zeytinli Patates Nasıl Yapılır?

Patatesi fırında kabuğuyla veya buharda pişirerek yemek daha faydalı. Patatesleri iyice yıkayıp derin bir tencerede, kabuklarını soymadan, üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek 12 dakika haşlayın.

Kekik ve biberiyeyi yıkayıp suyunu süzdürün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Haşlanan patateslerin suyunu süzdürüp elma dilim şeklinde kesin.

Kapari, zeytin, kekik, biberiye, tuz, karabiber ve zeytinyağının 5 yemek kaşığı kadarını bir kapta karıştırın. Patatesleri ilave edip harmanlayın.

Fırın tepsisine kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Üzerine patatesli karışımı alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile beyaz şarap sirkesini karıştırıp üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!