ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FIRINDA SUCUKLU BARBUNYA

Fırında Sucuklu Barbunya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Sucuklu Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze barbunya
  • Yarım kangal sucuk
  • 200 ml domates püresi
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2~3 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunyayı ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyip pişirmeye devam edin. Domates püresini ve doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın. Barbunyayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Fırın kabına aktarın. Üzerine dilimlediğiniz sucukları ve kekik yapraklarını serpin. Yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Öncenden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!