ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EZME PEYNİR

Ezme Peynir

Ezme peynir

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ezme Peynir Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g yağlı beyaz peynir
  • 50 g süzme peynir
  • 50 g badem içi 
  • 2 diş sarımsak
  • 1  közlenmiş kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 

Servis önerisi:

  • 3-4 lavaş ekmeği
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ezme Peynir Nasıl Yapılır?

  • Lavaş ekmeğinin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, kimyon serpin. Pizza kesicisi veya bıçak yardımı ile küçük üçgenler elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarana kadar bekletin.
  • Bademleri irice doğrayıp yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun. Çukur bir kapta peynirleri çatalla ezin. Bademleri, havanda ezilmiş sarımsakları, küçük küçük doğranmış közlenmiş kapya biberi, kıyılmış taze kişnişi, pul biberi ve zeytinyağını ilave edin. İyice karıştırın. Fırında kızarttığınız lavaş çıtırlar ile birlikte servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!