ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EZME PEYNİR

EZME PEYNİR

Ezme peynir
5 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ezme peynir tarifi için malzemeler
  • 200 g yağlı beyaz peynir
  • 50 g süzme peynir
  • 50 g badem içi 
  • 2 diş sarımsak
  • 1  közlenmiş kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 

Servis önerisi:

  • 3-4 lavaş ekmeği
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ezme peynir hazırlanışı

  • Lavaş ekmeğinin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, kimyon serpin. Pizza kesicisi veya bıçak yardımı ile küçük üçgenler elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarana kadar bekletin.
  • Bademleri irice doğrayıp yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun. Çukur bir kapta peynirleri çatalla ezin. Bademleri, havanda ezilmiş sarımsakları, küçük küçük doğranmış közlenmiş kapya biberi, kıyılmış taze kişnişi, pul biberi ve zeytinyağını ilave edin. İyice karıştırın. Fırında kızarttığınız lavaş çıtırlar ile birlikte servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!