ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ELMALI VE AYVALI CRUMBLE

Elmalı Ve Ayvalı Crumble

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Ve Ayvalı Crumble Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Harcı için

  • 2 büyük boy yeşil elma
  • 1 büyük boy ayva
  • 1 kahve fincanı kuşüzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Üzeri için

  • 6 çay kaşığı tereyağı
  • Vanilyalı dondurma

Elmalı Ve Ayvalı Crumble Nasıl Yapılır?

Unu, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ve pudra şekerini çukur bir kapta parmak uçlarınızla ovalayarak kum gibi olana kadar karıştırın. Elmaların ve ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kuşüzümünü, tarçını ve şekeri ilave edin. Hazırladığınız meyveli karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Unlu karışımı meyvelerin üzerine bastırmadan serpin. En son, birer çay kaşığı tereyağı ilave edin. 170 dereceye ayarlı fırında, hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine vanilyalı dondurma ekleyip bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!