ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇİLEK KOMPOSTOSU

Çilek Kompostosu

Çilek kompostosu

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, hoş kokusu ve lezzetiyle birçok tarifte kullanılır. Sıcak havalardan bunalanlar için, yaz aylarında ferahlık sağlayacak, yemeklerin yanına çok yakışacak bir içecek tarifimiz var. Kısa sürede hazırlanan çilek kompostosunu, çilek mevsimi bitmeden önce bol bol hazırlayabilirsiniz. Özellikle atıştırmalıkların yanında sunulan çilek kompostosunu, vişne, kiraz, böğürtlen gibi farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ev yapımı nefis çilek kompostosu tarifine geçebiliriz.

Çilek severler için çilekli tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz. Farklı meyvelerle hazırlanan komposto tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Kompostosu Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı çilek
  • 2 adet karanfil (isteğe göre)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın (isteğe göre)

Çilek Kompostosu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte toz şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız şerbeti yüksek ateşte pişmeye bırakın.
  • Dilerseniz, bu aşamada tarçın ve karanfili şerbetin içerisine ekleyebilirsiniz. Ancak çilekleri koymadan önce tarçın ve karanfilleri çıkartmayı unutmayın.
  • Çilekleri bol su ile yıkadıktan sonra yeşil kısımlarını kesin.
  • Kaynayan şerbete bütün bir halde çilekleri ekleyin. Çok fazla karıştırmayın. 5 dakika yüksek ateşte kaynatın.
  • Renk almaya başlayan kompostoyu ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılıtın.
  • Ilıyan kompostoyu sürahiye veya boş bir kavanoza boşaltın. Daha sonra buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Çilek Kompostosu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Komposto yapımında küçük çilekleri tercih edin.
  • Kullanacağınız çileklerde çürük veya zedelenme olup olmadığını kontrol edin. Çürük olanları kompostoya koymayın.
  • Çubuk tarçın ve karanfil tamamen damak zevkine bağlıdır.
  • Toz şeker miktarını doğru ayarlamak için çileklerin tadına bakın. Çok tatlıysa şeker miktarını azaltabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!