ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇEŞME LİMONATASI

> ÇEŞME LİMONATASI
Çeşme limonatası
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çeşme limonatası tarifi için malzemeler
  • 1 demet taze reyhan
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt sıcak su
  • 1 su bardağı Çeşme limonu suyu
  • 1 su bardağı buz
Çeşme limonatası Nasıl Yapılır

  • Şekeri ve sıcak suyu derin bir kaseye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. İçine yıkayıp süzdüğünüz reyhan yapraklarını ekleyin. Üzerini kapatıp soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra limon suyunu ilave edip karıştırın. İnce bir tülbent yardımıyla servis edeceğiniz sürahiye süzün. Limon dilimi ve buz parçaları ekleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.