ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇEŞME LİMONATASI

Çeşme Limonatası

Çeşme limonatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çeşme Limonatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet taze reyhan
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt sıcak su
  • 1 su bardağı Çeşme limonu suyu
  • 1 su bardağı buz

Çeşme Limonatası Nasıl Yapılır?

  • Şekeri ve sıcak suyu derin bir kaseye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. İçine yıkayıp süzdüğünüz reyhan yapraklarını ekleyin. Üzerini kapatıp soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra limon suyunu ilave edip karıştırın. İnce bir tülbent yardımıyla servis edeceğiniz sürahiye süzün. Limon dilimi ve buz parçaları ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!