ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CAPONATA

Caponata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Caponata tarifi için malzemeler

  • 100 ml zeytinyağı
  • 3 patlıcan
  • 2 soğan
  • 4 domates
  • 50 gr kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 4 kereviz sapı (doğranmış)
  • 50 ml su
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
  • Birkaç dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Caponata Nasıl Yapılır

Patlıcanları 2 cm’lik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alarak orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları tavadan alarak bekletin. Kıyılmış soğanları tavaya ekleyip 5 dakika pişirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları tekrar tavaya alın. Kapari, kuru üzüm, sirke, su, kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları serpiştirip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.