Caponata

Caponata
22 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Caponata için

Malzemeler

  • 100 ml zeytinyağı
  • 3 patlıcan
  • 2 soğan
  • 4 domates
  • 50 gr kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 4 kereviz sapı (doğranmış)
  • 50 ml su
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
  • Birkaç dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Caponata

Nasıl Yapılır

Patlıcanları 2 cm’lik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alarak orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları tavadan alarak bekletin. Kıyılmış soğanları tavaya ekleyip 5 dakika pişirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları tekrar tavaya alın. Kapari, kuru üzüm, sirke, su, kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları serpiştirip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo