ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CAPONATA

Caponata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

3 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Caponata Tarifi İçin malzemeler

  • 100 ml zeytinyağı
  • 3 patlıcan
  • 2 soğan
  • 4 domates
  • 50 gr kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 4 kereviz sapı (doğranmış)
  • 50 ml su
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
  • Birkaç dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Caponata Nasıl Yapılır?

Patlıcanları 2 cm’lik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alarak orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları tavadan alarak bekletin. Kıyılmış soğanları tavaya ekleyip 5 dakika pişirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları tekrar tavaya alın. Kapari, kuru üzüm, sirke, su, kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları serpiştirip ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!