ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACILI SALSA MISIR

> ACILI SALSA MISIR
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı salsa mısır tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 mısır

Acılı salsa sos için

  • 1 kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • Toz şeker
  • 2~3 jalepano biberi turşusu
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
Acılı salsa mısır Nasıl Yapılır

Mısırları haşlayıp suyunu süzün. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz domates ve bir tutam kadar toz şeker ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Küp doğradığınız jalepano biberi turşusu ve acı sosu ilave edip 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sos gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.