ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACILI MISIR

Acılı Mısır

Acılı mısır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acılı Mısır Tarifi İçin malzemeler

  • 4 mısır
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • Yarım çay bardağı hardal
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım lime suyu
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Yarım su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı toz acı biber
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış Frenk soğanı

Acılı Mısır Nasıl Yapılır?

  • Mısırları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  • Mayonez, krema, sarımsak tozu, lime suyu ve acı sosu bir kasede karıştırın. Toz parmesan peyniri, toz acı biberi ve ince kıydığınız Frenk soğanını ayrı bir kasede karıştırın.
  • Acılı karışımı bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürüp, parmesan peynirli karışıma bulayın. Mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!