Acılı Mısır

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Acılı Mısır
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Mısır için

Malzemeler

  • 4 mısır
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • Yarım çay bardağı hardal
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım lime suyu
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Yarım su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı toz acı biber
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış Frenk soğanı
Acılı Mısır

Nasıl Yapılır

  1. Mısırları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  2. Mayonez, krema, sarımsak tozu, lime suyu ve acı sosu bir kasede karıştırın. Toz parmesan peyniri, toz acı biberi ve ince kıydığınız Frenk soğanını ayrı bir kasede karıştırın.
  3. Acılı karışımı bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürüp, parmesan peynirli karışıma bulayın. Mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo