Ziyafet Pilavı

Ziyafet Pilavı
18 Eylül 2020

Pilav Türk mutfağında oldukça fazla tüketilen yemekler arasında bulunuyor. Kıvamının tutturulması çok da kolay olmayan bu besin, doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabiliyor. Pilav şehriyeli, tavuklu, garnitürlü birçok şekilde sofralarda yerini alıyor. Ziyafet pilavı nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa ziyafet pilavı tarifine geçelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ziyafet Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 1 havuç
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay bardağı konserve mısır tanesi
  • Tuz
  • 250 gr kavrulmuş kuzu eti

Süslemek için

  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • Birkaç dereotu dalı
  • Küp kesilmiş renkli biberler
Ziyafet Pilavı

Nasıl Yapılır

Hafif yemek tarifleri arayanlar için birebir...  

Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.

Havucu temizleyip küp doğrayın. Mısırın suyunu süzün.

Tereyağını tencerede eritin. Pirinç ve küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin.

Bir çorba kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın. Bir miktar kavrulmuş kuzu eti ilave edin. Tekrar pilav, kavrulmuş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın. Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın. Kalan pilav ve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın. Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprakları,maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renkli biberlerle süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo