ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ZERDEÇALLI PİLAVLI, TAZE OTLU TAVUK ETİ

Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 25 gr tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 6 parça kemiksiz tavuk eti
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal taze biberiye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Baldo pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ilık tuzlu suya ekleyip yarım saat bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte kavurun. Zerdeçal, tuz ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sarımsakların kabuğunu soyup biberiyelerle birlikte kıyın. Zeytinyağı, kıyılmış sarımsak ve biberiye, tuz, karabiber ve kemiksiz tavuk etlerini çukur bir kaba alıp harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Zerdeçallı pilavı servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini dizip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!