ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAZE FASULYELİ VE PATATESLİ PİLAV

TAZE FASULYELİ VE PATATESLİ PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze fasulyeli ve patatesli pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç 250 gr taze fasulye 2 orta boy patates 3 çorba kaşığı margarin 3 dal maydanoz 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 3 su bardağı sıcak su Tuz
  • karabiber
Taze fasulyeli ve patatesli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Fasulyeleri ayıklayıp 3 cm boyunda kesin. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Bir tencerede margarini eritip fasulye ve patatesleri kavurun. 1 su bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pirinci ve kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika dinlendirin. Kıyılmış maydanoz serpip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.