Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı

11 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın. Bulguru yıkayın. Tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Süt ve yarım su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Suyu yeterli gelmez ise sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo