ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SÜTLÜ, BİBERLİ BULGUR PİLAVI

Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sütlü, Biberli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın. Bulguru yıkayın. Tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Süt ve yarım su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Suyu yeterli gelmez ise sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!