ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SUSAMLI, ÇÖREK OTLU VE KURU ÜZÜMLÜ PİLAV

Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • Tuz

Susamlı, Çörek Otlu Ve Kuru Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun. Susam ve çörek otunu ekleyip kavurmaya devam edin. Kuru üzüm, su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir süre demlendirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!