Pilavlı Enginar Dolması

Pilavlı Enginar Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pilavlı Enginar Dolması için

Malzemeler

  • 4 enginar
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Pilav için

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 30 gr tereyağı
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Tuz
Pilavlı Enginar Dolması

Nasıl Yapılır

Havucu küp doğrayıp haşlayın. Enginarları temizleyip limonlu tuzlu suda bekletin. Bir tencerede 2 su bardağı su, tuz, yarım limonun suyunu kaynatın. Su kaynayınca enginarları haşlayıp cam bir kaba alın. Pilav için pirinci tereyağında kavurun. Pirinçler şeffaflaşınca et suyu ile tuzu ilave edip pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin. Havuç, bezelye ve dereotunu ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Pilavı enginarların üzerine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo