ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PİLAVLI ENGİNAR DOLMASI

Pilavlı enginar dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pilavlı enginar dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 enginar
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Pilav için

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 30 gr tereyağı
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Tuz

Pilavlı enginar dolması Nasıl Yapılır

Havucu küp doğrayıp haşlayın. Enginarları temizleyip limonlu tuzlu suda bekletin. Bir tencerede 2 su bardağı su, tuz, yarım limonun suyunu kaynatın. Su kaynayınca enginarları haşlayıp cam bir kaba alın. Pilav için pirinci tereyağında kavurun. Pirinçler şeffaflaşınca et suyu ile tuzu ilave edip pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin. Havuç, bezelye ve dereotunu ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Pilavı enginarların üzerine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.