ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı dövme buğday
  • 2 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 60 gr tereyağı
  • 2 patlıcan
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bol malzemeli pilav tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Nohudu 1 gece önceden suya koyup bekletin. Yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Dövme buğdayı yıkayıp suyunu süzün. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle tencereye alıp haşlayın ve suyunu süzün. Soğanı tereyağında kavurun. Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp tavada ayçiçeği yağında kızartın. Soğanlara ilave edin. Bulguru ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Biberleri ince doğrayıp ekleyin. Sıcak et suyu, tuz, dövme buğday ve nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine karabiber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Bu pilavı haşlanmış yeşil mercimekle de hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, detaylı anlatımıyla yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!