ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ NOHUTLU VE TAVUK ETLİ BULGUR PİLAVI

Nohutlu Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 300 gr dondurulmuş tavuk but eti
  • 1 büyük boy soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış konserve domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Buzluktan çıkardığınız tavuk etini, oda ısısında 10-15 dakika beklettikten sonra keskin ve büyük bir bıçak yardımı ile döner inceliğinde kesin. Soğanın kabuklarını soyup ince kıyın. Zeytinyağı ile tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. İnce dilimlediğiniz tavuk etini ilave edin. 5 dakika kavurup küp doğranmış domatesi kleyin. Bulguru da ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu, haşlanmış  nohudu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Pilavı önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ocağı kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyerek tatlandırın. 5 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Aklınızda bulunsun Nohutlu ve tavuklu bulgur pilavını, kavrulmuş kuşbaşı dana eti veya haşlanmışmercimekle de yapabılırsınız.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!