Narlı Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Narlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı yasemin pirinci
- 2 su bardağı su
- 1 nar
- 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
- 30 gr tereyağı
- Tuz
Narlı Pilav Nasıl Yapılır?
Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Pirinci yıkayın. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın. Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin. Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 1.5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın.
Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin. ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR