ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ MİDYELİ PİLAV

MİDYELİ PİLAV

Midyeli pilav
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midyeli pilav tarifi için malzemeler
  • 10 adet midye içi (Kabukları çıkartılmış temizlenmiş)
  • 2 adet soğan (İnce doğranmış)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç (Suda bekletilip iyice yıkanıp süzülmüş)
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1’er çay kaşığı tarçın, yenibahar, tuz, karabiber, toz şeker
  • 3 dal dereotu (Kıyılmış)
Midyeli pilav Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğranmış soğanları kavurun.
  • Soğanlar sararmaya başladığında midyeleri ekleyin. 4-5 dakika soteleyin.
  • Daha sonra sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, şekeri ve baharatını ilave edin.
  • Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
  • Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, tencerenin kapağını açın, kıyılmış dereotunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin. Daha sonra karıştırıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.