ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ MAHLEPLİ PİLAV

Mahlepli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mahlepli Pilav Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 domates
  • Yarım kg pirinç
  • 20 g mahlep
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mahlepli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün.
  • Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Eti zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun.
  • Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip domates salçası ile 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine haşlanmış nohutu yayın ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kızarttığınız patlıcanları dizin ve tuz, karabiber, yenibahar serpin.
  • Pirinci mahlep ile yıkayıp süzüp patlıcanların üzerine ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Servis tabağına ters çevirin. Yanında limonata ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!