Kuşbaşı Etli Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 200 g kuşbaşı kuzu eti
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 2 havuç
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 su bardağı et suyu
Üzeri için
- Taze kekik
Kuşbaşı Etli Pilav Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında, rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
- Pirinç, jülyen doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin. Pirinçler şe a aşmaya başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ekleyin ve pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR