ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KUŞBAŞI ETLİ PİLAV

Kuşbaşı etli pilav

Kuşbaşı etli pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşbaşı etli pilav tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı et suyu

Üzeri için

  • Taze kekik

Kuşbaşı etli pilav Nasıl Yapılır

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında, rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Pirinç, jülyen doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin. Pirinçler şe a aşmaya başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ekleyin ve pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.