Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15800 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1462 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7496 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10732 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Narlı Meksika Fasulyesi Salatası
Yalancı İşkembe Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Kestaneli Bulgur Pilavı
Kestaneli Bulgur Pilavı
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Kestaneli Bulgur Pilavı için
Malzemeler
1 su bardağı köy tipi iri bulgur
2 su bardağı sıcak et suyu
100 gr kestane
1 orta boy soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
3~4 dal dereotu
Kuru kayısı
Tuz
Kestaneli Bulgur Pilavı
Nasıl Yapılır
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kestaneleri bıçakla çizip tencerede tuzlu suyla haşlayın.
Dış ve iç kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun.
Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın.
Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
20 dakika demlendirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
25 Dakika
Mantarlı Kuskus Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Mengen Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Tereyağlı Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kavurmalı Pilav Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.