ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ BULGUR PİLAVI

Kestaneli bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 250 gr kestane
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2.5 su bardağı su
  • 5~6 kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı Antep fıstığı içi
  • 1’er çay kaşığı zencefil
  • Karanfil
  • Tarçın
  • Kişniş
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Kestaneli bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Kestaneleri yıkayın ve üst kısımlarını bıçakla çizin. Islak kestaneleri bir tavaya alın ve kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 10 dakika dinlendirin. Kestanelerin kabuğunu soyun. 5-6 kestaneyi ve kayısıları küçük doğrayın. Soğanı ince doğrayın ve tereyağında birkaç dakika soteleyin. Bütün baharatları, tuz, doğranmış kestane, kayısı ve Antep fıstığını ilave edin. Tencereye bulgur, sıcak su ve bütün kestaneleri de ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Doğranmış dereotunu da ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Pilavı harmanlayıp servis tabağına alın. Pilavı ayırdığınız kestanelerle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.