ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ BULGUR PİLAVI

Kestaneli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bulgur
  • 200 gr kestane
  • 200 gr soğan
  • 60 gr tereyağı
  • 30 gr kuru üzüm
  • Yarım demet dereotu
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • Tuz

Kestaneli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kestaneleri doğrayıp haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Kuru üzümleri ve kestaneleri ilave edin. Bir dakika kavurup pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra suyunu ilave edip bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz ile tatlandırıp dinlenmeye bırakın. Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!