ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KAYMAKLI FASULYELİ FİRİK PİLAVI

Kaymaklı fasulyeli firik pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı fasulyeli firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı firik
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kaymak

Kaymaklı fasulyeli firik pilavı Nasıl Yapılır

Firik ve kuru fasulyeyi bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kuru fasulye ve firik yumuşayana kadar pişirin. Kaymağı ekleyip 20 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.