Kalkanoğlu Pilavı

Kalkanoğlu Pilavı
06 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kalkanoğlu Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 300 g kuşbaşı kuzu eti
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için

  • Değirmen karabiber
Kalkanoğlu Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinç, tel şehriye ve kuşbaşı kuzu etini ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Kemik suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp tencerenin üzerini bir havlu ile sarıp 20 dakika dinlendirin. Değirmen karabiber ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo