ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KALKANOĞLU PİLAVI

Kalkanoğlu Pilavı

Kalkanoğlu pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalkanoğlu Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 300 g kuşbaşı kuzu eti
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için

  • Değirmen karabiber

Kalkanoğlu Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinç, tel şehriye ve kuşbaşı kuzu etini ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Kemik suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tencerenin üzerini bir havlu ile sarıp 20 dakika dinlendirin. Değirmen karabiber ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!