İncikli Pilav

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
İncikli Pilav
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncikli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 500 gr kuzu ya da koyun incik
  • 3 su bardağı su
  • 2 patates
  • 1 patlıcan
  • 2 sivri biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
İncikli Pilav

Nasıl Yapılır

Lezzet pilav tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Eti üzerini geçecek kadar su ilavesiyle tencereye alıp pişirin. Üzerinde biriken köpükleri alıp tuz ilave edin. Domates salçası ve baharatları ekleyin. Et suyunu tencereye alıp ısıtın. Pirinç ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlenmeye bırakın. Diğer tarafta patlıcanları alaca soyup küp doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Patatesleri, patlıcanları ve doğradığınız biberleri kızartın. Son olarak doğradığınız domatesleri ilave edin. Hepsini birlikte harmanlayarak birkaç dakika pişirin. Badem, çam fıstığı ve kuş üzümünü kavurun. Antep fıstığını ekleyip karışımın yarısını pilava ilave edin. Etleri pilavın üzerine dizin. Kalan fıstıklı karışımı üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo