ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ İNCİKLİ PİLAV

İncikli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncikli Pilav Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 500 gr kuzu ya da koyun incik
  • 3 su bardağı su
  • 2 patates
  • 1 patlıcan
  • 2 sivri biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

İncikli Pilav Nasıl Yapılır?

Lezzet pilav tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Eti üzerini geçecek kadar su ilavesiyle tencereye alıp pişirin. Üzerinde biriken köpükleri alıp tuz ilave edin. Domates salçası ve baharatları ekleyin. Et suyunu tencereye alıp ısıtın. Pirinç ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlenmeye bırakın. Diğer tarafta patlıcanları alaca soyup küp doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Patatesleri, patlıcanları ve doğradığınız biberleri kızartın. Son olarak doğradığınız domatesleri ilave edin. Hepsini birlikte harmanlayarak birkaç dakika pişirin. Badem, çam fıstığı ve kuş üzümünü kavurun. Antep fıstığını ekleyip karışımın yarısını pilava ilave edin. Etleri pilavın üzerine dizin. Kalan fıstıklı karışımı üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!