ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 15 gr tereyağı
  • 3~4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 haşlanmış tavuk but
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş sebze
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tuz

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın. Arpa şehriyenin 1 su bardağı kadarını ilave edip kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Kalan arpa şehriyeyi, kurutulmuş sebzeyi ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyip ocağı kısın. Suyu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp ince uzun parçalar şeklinde koparılmış tavuk etini ekleyin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Et yemekleri ile birlikte servis edebileceğiniz domatesli arpa şehriye pilavı tarifini listenize eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!