Eyşili Pilav (Kastamonu)

Eyşili Pilav (Kastamonu)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Eyşili Pilav (Kastamonu) için

Malzemeler

  • 3 su bardağı siyez bulguru
  • 2 soğan
  • 3 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 20 yaprak pazı
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Taze nane
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
Eyşili Pilav (Kastamonu)

Nasıl Yapılır

Siyez bulgurunu yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip sulu kalacak şekilde pişirin. Tüm taze otları ve pazı yapraklarını yıkayın. Elinizle küçük parçalara toparın ve ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. 3 su bardağı ekşi ayranı ekleyerek karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Küp doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Salçalı sosu ve siyez bulgurunu yeşilliklerin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo