ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ETLİ PAPATYA PİLAVI

Etli Papatya Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Papatya Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı papatya şehriye
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Papatya Pilavı Nasıl Yapılır?

Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberleri kıyın. Eti teflon tavaya alıp yağsız olarak birkaç dakika kavurun. Sivri biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Etli karışımı şehriyeye ilave edip karıştırın. 2.5 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!