Etli Papatya Pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Etli Papatya Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı papatya şehriye
- 250 gr kuzu kuşbaşı
- 2 domates
- 2 sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2.5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Etli Papatya Pilavı Nasıl Yapılır?
Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberleri kıyın. Eti teflon tavaya alıp yağsız olarak birkaç dakika kavurun. Sivri biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Etli karışımı şehriyeye ilave edip karıştırın. 2.5 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Etli karışımı şehriyeye ilave edip karıştırın. 2.5 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR