Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav

Sevgili Bergüzar Erden’den klasik pilav tariflerinden sıkılanlar için karides, Çin lahanası, siyah pirinç ve farklı soslarla hazırlanan Endonezya usulü siyah pirinçli karidesli pilav tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Uzak Doğu ülkelerinde çok sevilen bu pilavı, umami, tamari ve soya sosu ile zenginleştirebilirsiniz.
Asya mutfağından tavuklu sebzeli udon ve karidesli pad thai tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 300 g karides
- 90 g Çin lahanası (İri doğranmış)
- 250 g siyah pirinç
- 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 5 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı Umami sosu
- 2 tatlı kaşığı Tamari sosu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı zencefil (Rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen (İnce kıyılmış)
- 2-3 adet acı biber (İri doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet limonun suyu
Üzeri için
- Taze soğan (İnce kıyılmış)
- Acı biber (İri doğranmış)
Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede kaynayan suya tuz ilave edin ve pirinci ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Geniş bir tavaya tereyağını alarak ısıtın ve zencefil, soğan, sarımsak ile acı biberi ilave ederek pembeleşinceye kadar pişirin.
- Tüm sosları, fesleğeni ve karidesleri ilave ederek 3-5 dakika daha pişirin.
- Çin lahanası, limon suyu ve susam yağını ilave ederek 2-3 dakika karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Pilavı servis tabağına alın ve üstüne karidesli karışımı yayın. Taze soğan ve acı biberle süsleyerek sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?