DEREOTLU PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)3 çorba kaşığı tereyağı1 su bardağı et suyu2 soğan1 diş sarımsakYarım demet dereotu100 gr ceviz içiTuz
Dereotlu pilav hazırlanışı

Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.

Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.

Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!