ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BÜRYAN PİLAVI

Büryan Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Büryan Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı et suyu veya su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy domates
  • 5 sivribiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Büryan Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
  • Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
  • Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
  • Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
  •  Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!