Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15369 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1416 Tarif
Diyet
4440 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2596 Tarif
Hafif Yemekler
63 Tarif
İçecek
1459 Tarif
Pratik Yemek
7049 Tarif
Salata ve Meze
1487 Tarif
Sos
504 Tarif
Tatlı
10304 Tarif
Yöresel
2068 Tarif
Popüler Tarifler
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Nohutlu Yayla Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Unsuz Hafif Kek Tarifi
Üç Peynirli Poğaça Tarifi
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi
Pastitsio
Mayasız Anne Poğaçası Tarifi
Pratik Puf Poğaça Tarifi
Menemen Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Patlıcanlı Haydari Yapmanın Püf Noktaları
Üzüm Sirkesi Yapılırken İçine Ne Konur?
Kaygana Yapmanın Püf Noktaları
Sütlaç Nasıl Koyulaştırılır: 5 Pratik Yöntem
Kaytaz Böreği Yapmanın Püf Noktaları
Büryan Pilavı için
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
17 Dakika
Tel Şehriye Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Sade Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Pilavın En Doğal Hali: Siyez Bulguru Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Domatesli Pilav Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.