Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Baharatlı Patates Cips
İncirli Muhallebili Kek
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Büryan Pilavı için
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
25 Dakika
Mantarlı Kuskus Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Mengen Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Tereyağlı Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kavurmalı Pilav Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.