Büryan Pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Büryan Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı et suyu veya su
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy domates
- 5 sivribiber
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
- Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
- Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
- Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
- Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
-
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR