En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13854 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1220 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2255 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4893 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8504 Tarif
Yöresel
1962 Tarif
Popüler Tarifler
Mengen Pilavı
Arpa Şehriyeli Tavuk Salatası
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
02 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sarımsak soslu turp
Cevizli ve elmalı turp otu salatası
Arancini Topları
Beyaz çikolatalı mus
Turp salatası
Et haşlama
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Meksika Yemekleri: Meksika Mutfağından 22 Farklı Tarif
Bursa'da Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 9 Mekan
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Yaz Salataları: Yaz Aylarında Ferahlatacak 10 Salata Tarifi
Büryan Pilavı için
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Şehriye
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Patatesli Bulgur Pilavı
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav
Pilav Tarifleri
80 Dakika
Mantarlı Şehriye Pilavı
Pilav Tarifleri
60 Dakika
Balık Ve Yumurtalı Pilav
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Melek Pilavı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.