Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Hamsi Tava
Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğanlama Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
30 Kasım Masterchef Türkiye İlk Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Bulgur Pilavına Hangi Baharatlar Yakışır?
Yeşil Mercimek Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapmalıyım?
İçli Köfte Hamurunun Dağılmaması İçin Ne Yapmak Lazım?
Pilava Şeker Neden Konur?
Büryan Pilavı için
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yöresel Tarifler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kavurmalı Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Soğanlı Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Mısırlı Basmati Pilavı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.