ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BRÜKSELLAHANALI PİLAV

Brüksellahanalı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brüksellahanalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç2 çorba kaşığı arpa şehriye50 gr margarin2 çorba kaşığı zeytinyağı300 gr brüksellahanası1 kahve fincanı konserve mısır5 su bardağı et suyuTuz
  • karabiber

Brüksellahanalı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.

Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!