ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BRÜKSELLAHANALI PİLAV

BRÜKSELLAHANALI PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brüksellahanalı pilav tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç2 çorba kaşığı arpa şehriye50 gr margarin2 çorba kaşığı zeytinyağı300 gr brüksellahanası1 kahve fincanı konserve mısır5 su bardağı et suyuTuz
  • karabiber
Brüksellahanalı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.

Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:15:08

ORMAN MEYVELİ TARTÖLETİ MUTLAKA YAPIN PASTANADEN ALINMIŞ GİBİ OLUYOR BEN DENEDİM SÜPERR

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.