ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BRÜKSEL LAHANALI PİLAV

Brüksel Lahanalı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr brüksel lahanası
  • 1 kahve fincanı konserve mısır
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Brüksel Lahanalı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
  • Brüksel lahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.
  • Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun.
  • Brüksel lahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!