Brüksel Lahanalı Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı arpa şehriye
- 50 gr margarin
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gr brüksel lahanası
- 1 kahve fincanı konserve mısır
- 5 su bardağı et suyu
- Tuz
- Karabiber
Brüksel Lahanalı Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
- Brüksel lahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.
- Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun.
- Brüksel lahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR