ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Bezelyeli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı yasemin pirinci

Bezelyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Bezelyeyi 2.5 su bardağı su ile hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ocaktan alın. Suyunu tekrar kaynatıp bir kenara ayırın. Yemeklik doğradığınız soğanı erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Bezelyeyi haşladığınız suyla beraber pirinçlere ilave edin. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. İnce kıydığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!